Minnesstund

En minnesstund kan ordnas på flera olika sätt och det är viktigt att den planeras ordentligt. Vad man skall bjuda på, hur man skall duka, hur man skall placera gästerna, om det behövs sångtexter, kanske förbereda tal eller diktläsning. Kanske man väljer ut musik som man vet att den avlidne hade uppskattat och arrangerar ett minnesbord med fotoalbum och andra minnessaker. 

Ju noggrannare förberedelser desto mer minnesvärd blir minnesstunden och där kan vi ge många goda råd.

Vi har kontakt med många duktiga och pålitliga restauranger och cateringfirmor som anordnar med minnesstunder. Det finns även flera församlingar som hjälper till att anordna minnesstunden i sina församlingshem. Man kan även anordna minnesstunden i den egna bostaden. Man behöver inte bjudain alla till minnesstunden, det går till exempel bra att endast familjen samlas hemma eller på någon restaurang efter begravningsakten.

O.s.a.

Om svar anhålles är ett alternativ där man anmäler sitt intresse att deltaga på efterföljande minnesstund. Detta underlättar att ta reda på antalet då man skall anmäla antalet till servering eller att bereda själv. Detta skrivs oftast i dödsannonsen och sista anmälningsdatum är vanligen några dagar före ceremonin. Vi på begravningsbyrån kan ombesörja en sådan lista och sedan anmäla antalet till serveringen.

De olika serveringarna har olika menyer och har även olika pris per kuvert. På begravningsbyrån finns menyblad med priser för de aktuella serveringarna.

Vi hanterar ungefär 500 st om året